Etusivu

Suomi on tunnetusti ollut ja on korkean teknologian maa nimenomaan vientitoiminnan osalta. Suomi on myös suuresti viennistä riippuvainen maa. Voidaankin sanoa, että viennistä on tullut jo yli sadan vuoden ajan vaurautta ja työtä maallemme. Ensin oli terva, sitten metsä ja juuri nyt elektroniikka. Huomenna meillä on ympäristöteknologia ja sen kokonaisosaaminen – koordinointikykynä ja järjestelmien yhdistäjänä ja kehittäjinä.

 

……….

NYT                         Tänään maailman suurimpia teollisuuden aloja ovat kuljetus, matkailu ja energia. Kaikki nämä liittyvät suoraan ympäristöteknologiaan ja vaikuttimiin, jotka näemme, koemme ja haistamme ympärillämme. Maapallo kuluttaa tänään enemmän kuin se tuottaa. Ihmiskunta muuntaa, päästää ja siirtää materiaa ja energiaa enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Seuraukset ovat näkyviä.

 

ME                                  Suomalainen insinööri, keksijä, innnovaattori ja osaaja on kehittänyt mailman maineeseen monia ideoita, toteutuksia, projekteja sekä kombinoituja systeemejä. Huomenna Suomi ei voi olla bulkkituottaja. Me voimme olla vain erikoisosaaja, joka löytää juuri ne osa-alueet, joissa voimme olla edelläkävijä ja tiennäyttäjä.

 

TEEMME                  Ympäristö koskee meitä kaikkia. Suomalainen ympäristöosaaminen on havaittu korkeatasoiseksi ja osaamme kehittää ja luoda ratkaisuja. Suomalainen ympäristöosaaminen on hajallaan etelästä pohjoiseen ja idästä länteen. Uusi suomalainen menestys on ympäristöklusteri, jossa yhdistetään suomalainen osaaminen maailman markkinoille. Kysyntä on taattu. Meidän löytäminen ei sen sijaan ole sitä vielä.

 

MENESTYKSEN            Ympäristöteollisuusyhdistys on myös lobbari, vaikuttaja, tunnetuksi tekijä sekä yhdistäjä suomalaiselle ympäristöosaamiselle. Yhdistys on nyt perustettu. Aloitamme jäsenmarkkinoinnin. Tavoitteena on hakea kaikki suomalaiset ympäristöosaajat yhteen ja koordinoida osaamisalueet. Tästä syntyy konsepti – suomalaisen osaamisen konsepti, jolle haetaan tunnettuvuutta ja tarvetta markkinoilta.

 

 

Yhdistys on osaltaan myös aktiivisten kansalaisten ja ympäristöteknologiaosaajien vuoropuhelufoorumi, sillä ilman vastuullista kansalaista ei ole myöskään kestävää yhteiskuntaa eikä puhdasta elinvoimaista ympäristöä.

 

Vastaa